top of page

EL GEGANT DEL PI

de Pau Vinyals / Dir. Pau Vinyals i Júlia Barceló

Premi de la Crítica al Millor Espectacle de Petit Format 2023
Premi BBVA al millor espectacle teatral 2023 

El gegant del Pi_foto cartell.jpg

Fitxa artística

Autoria: Pau Vinyals

Direcció: Pau Vinyals i Júlia Barceló

Intèrpret: Pau Vinyals

Escenografia: Judit Colomer

Vestuari: Joan Ros

Composició Musical: Arnau Vallvé

Assistent de direcció: Miguel Uriz

Llums: Judit Colomer

Direcció de producció: Júlia Simó Puyo

Una producció de Cassandra Projectes Artístics,

La Planeta, Teatre Jardí de Figueres i Teatre de Banyoles.

Sinopsi

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona. És feliç amb la seva feina i la Judit.

S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van treient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setmana Santa, un salt a la piscina... recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

El gegant del Pi és una monòleg escrit per un actor, Pau Vinyals, i en aquest cas interpretat pel mateix autor. És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat. El gegant del Pi és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar.

 

Què ha fet la meva família per defensar les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill?

 

La tribu pot servir per ajudar-nos mútuament o per agafar les armes i lluitar contra l’altre. Ens fa por i temem que ens prenguin el que creiem que és nostre, el que ens pertoca. Poques vegades ens preocupem realment per si estem ofegant l’altre. Ens fa massa por morir, veure morir els nostres i en aquest acte de salvació trepitgem el que ens fa nosa. Aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins.

Espectacle realitzat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

bottom of page