top of page

SETEMBRE

Espectacle inaugural Santa Tecla 2022

1200_1663015190tp220912203751.jpeg

Espectacle inaugural de gran format per a la celebració de les festes de Santa Tecla 2022 a Tarragona. 

Si Tarragona tingués calendari propi, no hi ha dubte que la primera pàgina es correspondria al setembre. Per als tarragonins i les tarragonines, aquest mes de l’any implica una represa, un renaixement, una tardor amb regust de primavera. Setembre és el moment en què la gent es retroba als carrers i passa llista dels que hi són i dels que no hi són. Nostalgia i esperança. És quan petits i grans, creients i no creients, els qui van néixer a Tarragona i els nouvinguts, s’uneixen al voltant d’una mateixa celebració. Aquest procés d’identificació es deu a un nom propi: Santa Tecla. Per aquest motiu, aquest espectacle es formula una pregunta aparentment senzilla però amb fondària: si Tecla, que va actuar de manera inspiradora per als habitants de les ribes del Mediterrani del segle I dC, visqués en el nostre present... Qui seria? Martiri, espiritualitat, persecució... Quina forma prendrien?

Quatre actrius tarragonines encarnaran les diverses edats i peripècies de Santa Tecla amb la Tarragona actual com a escenari. Tot plegat amb la finalitat de traçar un retrat de la ciutat que vibri a cavall de la memòria, la tradició, el present i el futur. 

Amb Muntsa Alcañiz, Agnès Busquets, Júlia Creus, Maria Teresa Roig, Albert Piñol, Emma Clarke, Júlia Ferré, Arnau Fa, Guillem Sanabra, Montse Baena, Maria Seck , Jana Sànchez i la participació de gairebé dos-cents intèrprets de les arts escèniques de Tarragona.

Idea original i direcció d’escena: Marc Chornet Artells

Adjunt a la direcció d’escena: Iban Beltran

Guió: Iago Blasi

Música original: Roger Conesa

Músics: Jorge Varela, Magí Capdevila, Jesús Pacheco, Joan Torné, Albert Paredes, Joana Gumí, Roger Conesa

Disseny d’espai escènic: Ignasi Cristià

Projeccions: Jordi Boquet i Alfonso Ferri

Moviment Escènic: Ana Pérez i Ana Corredor

Disseny d’il·luminació: David Bofarull (aai)

Disseny de so: Miguel Zanón

Producció executiva: Júlia Simó Puyo

Ajudant de producció executiva: Guillem Albasanz 

Espectacle inaugural de la commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona.

bottom of page