top of page

QUAN ENS HAGUEM TORTURAT PROU

de Martin Crimp / Dir. Magda Puyo

crimp foto tnc-14.jpg

Fitxa artística

Autoria: Martin Crimp

Traducció: Victor Muñoz

Direcció: Magda Puyo

Escenografia: Pep Duran

Vestuari: Nina Pawlowsky

Intèrprets: Xavi Saez, Anna Alarcón, Cristi Garbo

Neus Soler, Alba Gallén i Guim Oliver

Composició Musical: Gerard Marsal

Moviment: David Climent

Llums: Ganecha Gil

Direcció de producció: Júlia Simó Puyo

Una producció de Cassandra Projectes Artístics i

Teatre Nacional de Catalunya.

Sinopsi

L’obra de Martin Crimp, inspirada en la novel·la Pamela de Samuel Richardson, planteja la relació de sis personatges de diversos estatus socials i edats, que representen un joc perillós de poder i dominació. Aquesta obra irromp en el debat contemporani per tal d’explorar la naturalesa desordenada, i sovint violenta, del desig, la naturalesa performativa dels rols masculins i femenins, la fluïdesa del gènere, les possibles contradiccions entre la ideologia feminista i l’atracció sexual o la mediatització del desig a través del poder econòmic.


Moltes de les qüestions que planteja l’obra ens ronden pel cap des de fa temps: els límits de la identitat de gènere, els límits del llenguatge que ens falla, que ens constreny i ens traeix constantment mantenint-nos en els paradigmes establerts que finalment només provoquen confusió i frustració.

Aquesta és una peça atractiva i provocadora que pot enutjar, emocionar, divertir o simplement deixar perplex el públic, però no hi ha cap dubte que caldrà parlar-ne a la sortida, i sempre m’ha semblat que això és una de les coses més importants que pot motivar el teatre.

Espectacle realitzat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

bottom of page